Mutfak kültüründe en geniş kategorilerden birini oluşturan
eti değerlendirmek için birçok farklı yöntem kullanılabilir. Gaziantep
yemek tarifleri et için uygun tarifler arasında almaktadır. Bu bölgenin
et yemeği meşhur. Et yemekleri tarifleri arasında
çeşit çeşit yöntem vardır. Bir barbekü partisi düzenlemek veya lüks bir
restoranda kebap yemek için bazı seçeneklerle karşılaşacaksınız. Et konusunu ve
tüm seçenekleri de vardır. Düzenli ve doğru oranda et yemek faydalı bir
besindir. Et, vücudu birçok yönden güçlendirmeye yardımcı olabilecek B vitamini
bakımından zengindir. Et yedikten sonra kemik sağlığı, kan dolaşımı, sindirim
sistemi ve daha birçok vücut fonksiyonu daha iyi çalışmaya başlar. Marine
edilmiş et oda sıcaklığına gelene kadar dışarıda bırakılmalıdır. Tava, eti
cızırdatacak kadar ısıtılır. Ardından sızdırmazlık işlemini tamamlayın. Ateşi azaltarak
eti musluk suyunda pişirebilirsiniz. Etin tamamını nasıl pişireceğinizle ilgili
sorularınız varsa, eti kısık ateşte pişirmeyi unutmayın. Fırında pişirmek
isterseniz önceden tavada bir süre kızartmalısınız. Eti yumuşatmak için üzerine
bir veya iki damla elma veya üzüm sirkesi veya limon suyu ekleyin.
Et Çeşitleri Nelerdir
Gaziantep mutfağı için en çok
tercih edilenler et yemekleridir. Et çeşitleri içinde şunları söyleyebiliriz;
·
Antrikot
·
Biftek
·
Bonfile
·
Kontrofile
·
Pirzola
·
Nuar
·
Baget
·
Döş
·
Tranç
·
Kıyma
·
Pöçük
Bu etler ile birbirinden farklı farklı
lezzetli yemekler yapmanız mümkün olacaktır. Yüzlerce tarif içinde bu etleri
bulabilmeniz mümkündür.
Yorumlar
Yorum Gönder