Et Yemekleri Nelerdir

 


Mutfak kültüründe en geniş kategorilerden birini oluşturan eti değerlendirmek için birçok farklı yöntem kullanılabilir. Gaziantep yemek tarifleri et için uygun tarifler arasında almaktadır. Bu bölgenin et yemeği meşhur. Et yemekleri tarifleri arasında çeşit çeşit yöntem vardır. Bir barbekü partisi düzenlemek veya lüks bir restoranda kebap yemek için bazı seçeneklerle karşılaşacaksınız. Et konusunu ve tüm seçenekleri de vardır. Düzenli ve doğru oranda et yemek faydalı bir besindir. Et, vücudu birçok yönden güçlendirmeye yardımcı olabilecek B vitamini bakımından zengindir. Et yedikten sonra kemik sağlığı, kan dolaşımı, sindirim sistemi ve daha birçok vücut fonksiyonu daha iyi çalışmaya başlar. Marine edilmiş et oda sıcaklığına gelene kadar dışarıda bırakılmalıdır. Tava, eti cızırdatacak kadar ısıtılır. Ardından sızdırmazlık işlemini tamamlayın. Ateşi azaltarak eti musluk suyunda pişirebilirsiniz. Etin tamamını nasıl pişireceğinizle ilgili sorularınız varsa, eti kısık ateşte pişirmeyi unutmayın. Fırında pişirmek isterseniz önceden tavada bir süre kızartmalısınız. Eti yumuşatmak için üzerine bir veya iki damla elma veya üzüm sirkesi veya limon suyu ekleyin.

Et Çeşitleri Nelerdir

Gaziantep mutfağı için en çok tercih edilenler et yemekleridir. Et çeşitleri içinde şunları söyleyebiliriz;

·        Antrikot

·        Biftek

·        Bonfile

·        Kontrofile

·        Pirzola

·        Nuar

·        Baget

·        Döş

·        Tranç

·        Kıyma

·        Pöçük

 

Bu etler ile birbirinden farklı farklı lezzetli yemekler yapmanız mümkün olacaktır. Yüzlerce tarif içinde bu etleri bulabilmeniz mümkündür.

Yorumlar